Ett par gamla fina bilar som föräldrarna hade på 1950-talet.
Här poserar jag  på skidor bredvid Forden. Bilden är tagen i Myra Sandtag Ekerö c:a 1955.
Här poserar jag bredvid Forden, utklädd till polis. Detta för ett teaterspektakel i skolan. Bilden är tagen vid Kersö Gård Ekerö runt 1955.
Här är vi plus ett par bekanta på utflykt till Furuvik. Detta var ett projekt på den tiden.  Det fanns inte så mycket motorvägar då. Här har vi haft fikapaus i Uppsalatrakten. Från vänster: Torsten Öberg, Nils Johansson, Svea Öberg, Signe Johansson. Varför Nisse är klädd i blåställ, är höljt i dunkel. Det hade han inte när vi kom fram, och inte på hemvägen.
Efter Forden inköptes den här fina Dodgen. Det är en  4D Sedan 1947. Den lär ha varit en taxi som gått mer än 60,000 mil. Bilden är tagen vid Skå Färingsö. Slutet av 1950-talet. Mannen längst till vänster, är min far Torsten Öberg. Och han som just kliver ur, (eller in i), Taunusen, heter Arne Paulinder.
Så här ser det ut i nutid. Det gula huset längst bort är det enda som är kvar. Resten är nybyggt. Det är huset som man ser bakom Dodgen på den gamla bilden.
Garaget
Den här bilen, som är en Ford Phaeton 1937. Med en "flathead" V8 på hela 100 HP. Mycket sällsynt modell.   Man kan hitta en och annan bild på nätet. den inköptes på 1950-talet, för den fantastiska summan av 600:- Tänk att ha den idag. Den summan X 1000. Kanske.