Sous Vide
Uppdaterad 2015-08-11
Här börjar  det. Allt revs ur. Manöverknappar för temperaturen installeras. Hål för displayen tas upp. Och displayen installeras.
Det blev emellertid inte så fint. Så 3D-printern åkte på att skapa en ram.
Arduinon installeras.
Displayen fungerar. Alltid en delseger.
Resten av kablarna dras. Klicka på bilden för en närmare beskrivning.
Torrsim.
Blötsim. Provkörning med vatten. Fungerar över förväntan
Snygg LED-hållare, om jag får säga det själv
Lika bra att 3D-printern fick göra ett kuttersmycke.
O.B.S. Jag frånsäger mig allt ansvar om det händer någon olycka med ditt bygge. Det ansvarar du helt för själv. Beskrivningen ovan är hur jag gjort och är ingen uppmaning om hur man skall göra! Tänk på säkerheten. Glöm inte skyddsjord. Använd jordfelsbrytare. Lämna den inte på om du går hemmifrån.
Köket
Här kommer vi att skriva om våra erfarenheter av kokkonsten “Sous Vide”.  Just nu håller jag på att bygga en maskin av en avdankad fritös. Den har gjort sitt som fritös, efter c:a 18 år. Det är kvalitet det. Det är föresten den här. Orginaltermostaten byts ut mot en elektronisk, bestående av en Arduino mickroprocessor med tillhörande kringutrustning. Noggranheten väntas bli + - 0.2° C.  Effekten på elementet sänks från 2KW till 500W. En cirkulationspump skall installeras. (Verkar inte behövas, om man utnyttjar konvektoreffekten). Återkommer när det har börja ta form. Fungerar det skall jag publicera all information och byggbeskrivning. -- Form håller det på att ta. Arduino-procesorn är programmerad, testad och fungerar helt perfekt. Installationen i den avdankade fritösen är i full gång. -- Nu är den färdigbyggd och testad. Dock ej skarpt, med en dyr köttbit. Men detta skall ske till helgen. Jag har inte bestämt vad vi skall äta. -- 2015-07-18 Det blev varsin entrecote 55°  120 min. De var ganska tunna. (~12mm). Resultatet blev helt perfekt. Möra som en rutten matta. Smakade förträffligt. Vitlökssmör och sötpotatispommes frittes.                                                                            ( Sötpotatispommes frittes, ingen höjdare).  
Och “Wire Wrappas
Om du tänker bygga den här eller något liknade med en Arduinoprocessor, kan du maila mig, så får du programmkoden.
Här står den på samma plats som då den var en fritös. Snacka om återvinning.
Våra  Sous Vide Rescept