En del av mina lite udda hushållsapparater
Bagel-knapp
Amerikansk brödrost med bagel-funktion. Bagels rostas bara på ena sidan. Det går även mycket bra att rosta hambugerbröd med den. Jag har inte sett den finessen på europeiska brödrostar, förän helt nyligen.
Detta är en hamburgerlagg. Den köpte jag i USA i mitten på 1970-talet. Fantastisk pryl, används understundom än idag. En burgare per 2 minuter. Den finns att köpa fortfarande
Brittisk vattenkokare. Köpt i London, sent 1970-tal. Den är på 3KW.  Lite bättre drag än de som säljs här. OK.  3KW är lite mer än vad en 10A säkring pallar för. Men en trög klarar 50% överbelastning i 30 min. Men den kokar upp 1.5 l vatten på 6 minuter. Så det klarar sig.
Detta är en "petdispenser", köpt i USA på 90-talet.   Fantastiskt praktisk pryl.  
Här applicerad på en Portello. Kläm in handtaget och häll. När man släpper, tätar mekanismen så att ingen kolsyra försvinner.
Uppdaterad  2019-10-14
Köket
Detta är kanske inte en hi-tech apparat nu i vår tid, men den fungerar helt perfekt än idag att skala äpplen eller t.o.m. potatis som man kan fritera som "spiral-pommes frites". Den har funnits i mitt föräldrahem så länge jag minns.  Tillverkad sent 1800-tal, eller möjligen tidigt 1900-tal.         Finns att köpa nytillverkade idag.